Nu faceți aceste greșeli când inchiriați apartamente în Ljubljana

Acum, mai mult ca niciodată, apartamentele din Ljubljana se bucură de o cerere mare în rândul chiriașilor care aparțin unor categorii diferite de viață. Popularitatea în creștere a apartamentelor de închiriat nu a fost o surpriză, deoarece numărul acestora a cunoscut o creștere exponențială în urma pandemiei. 

Întrucât ofertele din timpul COVID-19 au dispărut de mult, ca să nu mai vorbim de inflația vertiginoasă care se confruntă în lume în aceste zile, un număr tot mai mare de chiriași sunt forțați să-și părăsească casele, lăsându-i să caute fără succes opțiuni care sunt mai accesibile pentru bugetul lor.  

Desigur, pe piața pentru închirieri de apartamente aceasta este a doua cea mai bună stațiune, mai ales dacă nu aveți suficient numerar pentru un avans sau refuzați să cumpărați apartamente pe o astfel de piață imobiliară fierbinte.  

Pentru a vă asigura că nu veți mai sparge banca în timp ce închiriați, iată câteva dintre greșelile financiare comune pe care ar trebui să le evitați cu orice preț.  

Mobilier nou prea scump 

Deși poate fi tentant să cumperi cele mai scumpe piese de mobilier pe care le poți cumpăra, nu are sens dacă locuiești într-un loc temporar. Acum, asta nu înseamnă că nu poți să-ți decorezi apartamentul așa cum îți place sau să obții lucruri frumoase pentru spațiul tău. Cu toate acestea, poate doriți să fiți atenți la cheltuielile dvs. în timp ce faceți acest lucru. 

Aprtamentele din Ljubljana
Sfat. Nu cumpăra mobilă nouă pentru apartamentele din Ljubljana

Următoarea opțiune cea mai bună este să cauți mobilier reciclat sau la mâna a doua. Le puteți găsi cu ușurință online și în magazinele fizice de second-hand. Facebook Marketplace este un alt loc grozav unde poți găsi mobilă ieftină sau chiar gratuită în zona ta. Dacă aveți noroc, le puteți obține chiar în stare aproape nouă.  

Protejarea depozitului de garanție

O altă modalitate obișnuită de a pierde bani la apartamentele de închiriat din Ljubljana este din depozitul de garanție pe care îl faceți în timpul inspecției finale. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este să documentați cu meticulozitate starea apartamentului cât mai mult posibil în prima zi în care vă mutați.  

O modalitate obișnuită de a pierde bani atunci când închiriați apartamente în Ljubljana este depozitul de garanție pe care-l plasați în timpul inspecției finale

Experții sugerează să fotografiați toate camerele și să vă concentrați asupra daunelor pe care le vedeți, indiferent cât de minore ar fi acestea. De asemenea, poate doriți să filmați diferitele aparate în timp ce acestea sunt în funcțiune. Procedând astfel, este o modalitate excelentă de a vă proteja de taxele nejustificate atunci când este timpul să vă mutați.  

Neatenția la taxele suplimentare

Când caută apartamente de închiriat în Ljubljana, oamenii tind să se uite doar la prețul de închiriere, dar trec cu vederea restul cheltuielilor asociate proprietății în fiecare lună, cum ar fi utilitățile. De cele mai multe ori, aceste costuri sunt deja incluse de proprietari în prețul de închiriere. 

Cât costă un apartament în 2022?

Dar, există și cazuri când chiriașul este cel care suportă aceste plăți. Documentele de închiriere trebuie să includă în detaliu acoperirea prețului de închiriere și ceea ce este exclus. De asemenea, este important să verificați dacă chiria include și parcare. Dacă nu este, trebuie să știi și dacă este ușor să găsești un loc de parcare în zonă sau în apropiere.  

Studierea zonei

Dacă sunteți în căutarea apartamentelor din Ljubljana, poate doriți să bateți la ușile mai multor vecini pentru a întreba despre întreținerea clădirii și despre siguranța generală a comunității. 

Este indicat să verificați site-urile web sau să consultați departamentul local de poliție pentru a afla mai multe despre tiparele criminalității din zonă, dacă există. De asemenea, este recomandat să vă întoarceți la proprietate și să o verificați noaptea. Colțul străzii, care părea liniștit și sigur în timpul zilei, ar putea căpăta un aspect și o ambianță complet diferit odată ce se lasă noaptea, lucru pe care nu ar trebui să așteptați să învățați după ce vă mutați.  

Căutați doar apartamente în Ljubljana 

Puteți sări cu vederea mai multe opțiuni dacă doar treceți prin comunitățile și clădirile tradiționale de apartamente.  

Experții vă sfătuiesc să luați în considerare și alte alternative, cum ar fi case de oraș, apartamente, case de oaspeți și chiar clădiri transformate cu apartamente aflate în proprietate independentă. 

Proprietarii independenți se ocupă, de cele mai multe ori, de acestea în loc de agențiile de administrare a proprietății. Acestea pot funcționa în avantajul tău, deoarece au o tendință mai mică de a-ți crește chiria în mod inutil în fiecare an. Dacă ai noroc, s-ar putea chiar să stabilești o relație cu ei, ceea ce s-ar putea să nu fie posibil cu un birou plin de fețe care se schimbă la câteva luni sau cam asa ceva.  

Dar, desigur, există și un dezavantaj în acest sens. Dacă ajungi cu un proprietar neatent și nepăsător, s-ar putea să ajungi să plătești factura atât pentru reparațiile minore, cât și pentru cele majore la apartament. 

Închiriați mai mulți decât aveți nevoie

Când căutați apartamente de închiriat în Ljubljana, trebuie să luați în considerare cu atenție spațiul de care aveți nevoie și suma pe care o puteți permite. De exemplu, ați putea fi tentați să obțineți un loc cu trei dormitoare și mult spațiu. Cu toate acestea, dacă ești doar tu, tu și partenerul tău, sau tu, partenerul tău și unele animale de companie, probabil că nu ai nevoie de tot acest spațiu. 

După ce ați ales o comunitate, poate doriți să studiați diferitele planuri de etaj și să vă spuneți sincer de ce aveți nevoie. Dacă un singur dormitor este suficient, mergeți mai departe și mergeți la el. Acest lucru vă va ajuta să economisiți chiria, iar economiile pot fi folosite pentru alte lucruri, cum ar fi o vacanță distractivă sau plata datoriilor.  

Plata pentru reparații

E indicat să vă gândiți mai întâi înainte de a încerca să reparați singur robinetul care curge. A fi chiriaș înseamnă că nu ar trebui să reparați singur aceste daune. Ați putea ajunge să fiți responsabil pentru cheltuielile care decurg dacă încercați să reparați problema doar pentru a o înrăutăți.  

Înainte de a lua orice decizie cu privire la aceste reparații, poate doriți să luați legătura mai întâi cu proprietarul pentru a întreba despre problemele la fața locului. S-ar putea să fii surprins de modul în care proprietarii sunt dispuși să se ocupe de majoritatea lucrurilor. Dar, ca întotdeauna, fiți gata dacă proprietarul dvs. este neglijent și refuză să facă ceva în privința problemei.  

Există o mulțime de apartamente în Ljubljana de închiriat acolo și găsirea apartamentului de vis este doar începutul. Asigurați-vă că evitați aceste greșeli pentru a vă putea găsi apartamentul potrivit! 

Citiți următoarele articole: