Vizitați Bled din Slovenia și pregătiți-vă să fiți uimiți de frumusețea locului

Bled este un oraș slovac aflat la poalele Julian Alps, apropae de popularul lac glaciar Lacul Bled. Pe faleza cu vedere la lac se află Castelul Bled, construit în secolul unsprezece, în care s-au amenajat o capelă, un muzeu și o presă de tipar.

Odată ajunși în Bled, veți descoperi numeroase atracții care vă vor ului, printre acestea fiind următoarele:

Îndeplineșteți toate dorințele după o călătorie la Bled.

Pletnas-urile, bărcile tradiționale de lemn, duc de mulți ani vizitatori la insula aflată în mijlocul lacului. Acete bărci sunt cârmuite de pletnari, aceștia sunt vâslași care stau în picioare. După debarcare, vizitatorii trebuie să urce nouă zeci și nouă de trepte din piatră pentru a ajunge la biserică.

Bled pletna
Veți fi dus pe insula Bled cu o barcă tradițională Bled pletna la insula Bled

Pe insulă, puteți auzi sunetul clopotului de la biserică și chiar să îl trageți de sfoară. Conform unei legende, acest clopot vă poate îndeplini toate dorințele. Odată întorși la țărm, puteți urca la castel pentru a vedea toată insula sau puteți face o excursie pe drumurile de cai, acestea împânzesc toată zona lacului.

Descoperă povestea uluitoare ca clopotului din Bled

Turnat la începutului secoului șaisprezece, acest clopot a fost dat de Papă. Povestea spune că acest clopot a fost dat bisericii de către Papă după ce clopotul bisericii a fost trimis pe insulă de o văduvă ca o amintire a soțului ei decedat, însă clopotul trimis pe văduvă s-a scufundat în lac după o furtună puternică. Astfel, Bled (www.kam.si/bled/) are o pereche de clopote cu o legendă care le leagă. Legenda clopotului scufundat este subiectul unei ceremonii speciale care are loc de Crăciun.

Incredibilul lac Bled din Slovenia

Experiențele și atracțiile Castelului Bled

Din castel se poate vedea lacul, vârfurile montane și insula din mijlocul lacului. Datorită frumuseții sale, castelul este considerat unul dintre cele mai atractive locuri pentru cununie din întreaga Europă și este și o locație în care se desfășoară protocoale de stat importante și întâlniri diplomatice. Pe lângă frumusețea arhitecturii sale, vizitatorii pot vedea muzeul de colecții, presele de tipar ale castelului, pivnița, restaurantul și forja. Pe timpul verii, vizitatorii pot să-l întâlnească pe lordul castelului sau să participe la concursul anual de TIR cu arcul.

Izvoarele termale din jurul lacului 

Datorită climatului și naturii neperturbate, Lacul Bled a fost cândva considerat o stațiune pentru terapie. Există numeroase zone pentru scăldat în jurul lacului. Lacul nu are fluvii aferente și doar câteva izvoare naturale îl alimentează cu apă. În plus, există câteva izvoare termale în partea de Nord-Est a lacului și acestea alimentează apa din piscinele hotelurilor din zonă.

Frumusețea naturală a Cheilor Vintgarului

Nu departe de lac se cheile care atrage vizitatori încă din sec XIX datorită frumuseții excepționale a zonei. Podurile de lemn și potecile vă vor duce printre cascade, lacuri și munți. Deasupra cheilor se află un singur pod de piatră folosit pentru căile ferate. La fel ca alte chei din jurul Sloveniei, Cheile Vintgar vă pot surprinde cu flora excepțională.

Citiți următoarele articole: