Tipuri populare de semințe de iarbă

Nu contează dacă intenționați să vă creșteți gazonul de la sol sau să revitalizați iarba actuală care a suferit din cauza iernii sau a bolilor. Găsirea celei mai potrivite semințe de iarbă și folosirea celui mai potrivit îngrășământ pentru iarbă poate face minuni pentru a transforma un gazon obișnuit într-unul care dă capetele și devine un obiect de invidie în rândul vecinilor tăi. 

Dacă vă vine să credeți sau nu, un gazon bine întreținut și luxuriant vă face casa mult mai atractivă și primitoare. De asemenea, poate produce oxigenul necesar, poate absorbi precipitațiile, poate reduce eroziunea solului și poate absorbi praful și particulele pentru a îmbunătăți calitatea generală a aerului.  

Din fericire, acum există numeroase soiuri de iarbă din care să alegeți. În general, ierburile de gazon sunt clasificate în două. Prima categorie include ierburile din sezonul rece, care sunt mai potrivite pentru locurile care se confruntă cu schimbări vertiginoase de temperatură și lunile mai reci de iarnă. Ierburile din sezonul cald, pe de altă parte, prosperă și supraviețuiesc în zonele care se bucură de climă mai caldă.

Găsirea celei mai potrivite semințe de iarbă și folosirea celui mai potrivit îngrășământ pentru iarbă poate face minuni

Take a look at the descriptions and details of different types of grass seeds according to the season:

Semințe de iarbă pentru climat cald

Ierburile din sezonul cald sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a rezista și de a îndura temperaturile mai calde. Următoarele sunt câteva dintre cele mai bune soiuri de semințe de iarbă pe care le puteți lua în considerare dacă locuiți într-o regiune care are un climat mai cald: 

Iarba Bermudelor

Unul dintre cele mai populare tipuri de ierburi de sezon cald este nimeni altul decât iarba Bermudelor. Este cunoscut pentru răspândirea sa agresivă, ceea ce înseamnă că poate umple un gazon foarte repede. Iarba Bermudelor necesită udare frecventă și soare plin, astfel încât să poată crește și să-și atingă potențialul maxim.  

Acest soi de semințe de iarbă este, de asemenea, rezistent la uzură și tolerant la secetă. Supraînsămânțarea folosind secară ca îngrășământ pentru iarbă va permite gazonului să rămână verde și sănătos chiar și în lunile reci de iarnă  

Iarbă Bahia

Iarba Bahia este un tip de iarbă de gazon de sezon cald rezistentă, perfectă pentru zonele calde și umede. Necesită o cantitate minimă de apă și crește și se dezvoltă la umbră parțială sau la soare plin.  

Textura ierbii Bahia este mai aspră în comparație cu alte ierburi de gazon. Datorită rugozității sale, acest tip de iarbă poate suporta cu ușurință traficul pietonal.  

Dacă vă vine să credeți sau nu, un gazon bine întreținut și luxuriant vă face casa mult mai atractivă și primitoare.

St. Augustine

Cunoscută pentru creșterea sa destul de lentă, iarba St. Augustine este un soi de iarbă cu frunze largi și grosiere, cu vârfuri aproape rotunjite. Această iarbă este foarte dură și extrem de rezistentă la căldură, ceea ce o face alegerea preferată în zonele cu climă caldă.  

Dar, în ciuda durității sale, Sfântul Augustin necesită încă udare frecventă. Vestea bună este că poate suporta ploi abundente. În ciuda faptului că nu este la fel de moale și moale ca alte soiuri de iarbă, St. Augustine este preferată pentru rezistența remarcabilă la niveluri ridicate de trafic pietonal și echipamente și chiar unelte mecanizate pentru gazon.  

Iarbă Centipede

O varietate de iarbă de gazon cu creștere redusă și cu întreținere redusă, iarba centipede are o textură foarte aspră. Acest tip de iarbă este cel mai potrivit pentru zonele cu sol acid. Dar s-ar putea să nu prospere bine în regiunile care sunt extrem de uscate, cu excepția cazului în care este udată în mod regulat.  

Iarbă Zoysia

Iarba Zoysia și iarba Sf. Augustin sunt aproape aceleași în anumite privințe. Acest soi de iarbă crește lent, are frunze rigide și grosiere și are nevoie de lumină solară maximă. Iarba devine de obicei maro când este expusă la ierni lungi, dar își va recăpăta culoarea verde în momentul în care temperaturile cresc din nou. 

Semințe de iarbă pentru climat rece

Semințele de iarbă pentru anotimpurile reci sunt extrem de rezistente la temperaturi mai reci în comparație cu echivalentul lor pentru sezonul cald. De asemenea, au tendința de a crește rapid în sezonul de primăvară și toamnă. Dar creșterea acestor ierburi încetinește atunci când încep anotimpurile mai calde. 

Următoarele sunt câteva dintre soiurile populare de iarbă din sezonul rece pe care ați dori să le luați în considerare dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi mai scăzute: 

Sisteme de udare pentru iarbă – Soluții eficiente pentru irigarea gazonului.

Kentucky Bluegrass

Mulți oameni care trăiesc în regiuni mai răcoroase iubesc să planteze semințe de iarbă albastru din Kentucky dintr-un motiv. De asemenea, este comună în fermele de gazon, deoarece este o sămânță de încredere care produce un gazon sănătos și consistent. 

Acest soi de iarbă se recunoaște după frunzele sale minunate, în formă de V, de culoare verde închis, care sunt extrem de moi, dar totuși rezistente la traficul pietonal și la mașinile de tuns iarba.  

Kentucky Bluegrass poate rezista atât la soare, cât și la umbra parțială. Dar nu se descurcă bine în zonele cu multă umbră. Iarba este, de asemenea, apreciată pentru că este rezistentă la boli. 

Festuc înalt

Festucul înalt poate rezista mult mai bine la vremea caldă și uscată decât restul soiurilor de iarbă de sezon rece de pe listă. Are frunze groase și dure de culoare verde închis și poate tolera destul de bine traficul pietonal și mașinile de tuns iarba. Acest soi de iarbă crește adesea și în pete groase și izolate de culoare verde închis. 

Iarbă Festuc Scurtă

Un soi de iarbă care crește rapid, festucul fin este cunoscut pentru frunzele sale subțiri, care au margini ascuțite. Soiul de iarbă este folosit în mod obișnuit în amestecurile de semințe și adesea amestecat cu semințe de iarbă albastră și raigrass.  

Acest tip de iarbă nu poate rezista perioade lungi de vreme caldă și uscată. Dar este perfect pentru regiunile din nord, deoarece poate rezista la schimbările de temperatură și poate prospera în plin soare și umbră deopotrivă.  

Festucul fin este, de asemenea, o sămânță minunată de iarbă pe care o poți planta sub copaci. Amintiți-vă, totuși, că fescuiturile fine din sezonul rece vin în diferite tipuri. Astfel, trebuie să vă asigurați că alegeți unul care se potrivește cel mai bine zonei dumneavoastră specifice.  

Raigrass peren

În timp ce raigrass-ul peren are frunze ascuțite, subțiri și moi, poate rezista cu ușurință la traficul pietonal. Acest soi poate germina rapid și poate crește bine la soare și la umbră. De asemenea, se stabilește rapid, spre deosebire de alte soiuri de iarbă din sezonul rece.  

De asemenea, raigrass peren apare des ca o componentă a amestecurilor de semințe de iarbă. Aceasta este în general amestecată cu semințe de bluegrass din Kentucky pentru a produce o iarbă foarte rezistentă la lipsa de lumină. Singurul dezavantaj al raigrass-ului este că tinde să devină mai gros în unele locuri în comparație cu altele. Poate duce la aglomerări care ar putea duce la un gazon cu aspect neregulat. 

Citiți următoarele articole: