Lucruri de bază despre suspensia la mașină

Suspensia mașinii joacă un rol foarte important când vine vorba de siguranța la volan. Controlând frecarea dintre roți și asphalt, suspensia vă ajută să controlați mai ușor mașina.

Poate că nu pare o problemă prea important, dar dacă lăsați suspensia să se deterioreze, siguranța voastră la volan poate fi în primejdie. Suspensia joacă un rol în controlul, virarea și modul în care mașina se comportă pe teren accidentat.

Trebuie să reparați suspensia? 

Majoritatea suspensiilor sunt suficient de rezistente să țină o bună perioadă de timp fără a avea nevoie de reparații. Însă, ele tind să fie avaratiate des, de cele mai multe ori din cauza unei pietre sau o bordură, sau din cauza drumului accidentat și gropilor de pe drum.

Există unele semne de alarmă care vă spun dacă suspensia are nevoie de reparații. Zgomotele neobișnuite sunt un semn că suspensia e deteriorate, mai ales când treceți peste denivelări. Un alt semn este controlul redus la urcare, inclusiv pe pante mici. Iar în cele din urmă, dacă observați că mașina vibrează când conduceți, asta înseamnă că a sosit timpul ca cineva să facă o inspecție la ea.

Suspensia mașinii
O suspensie a mașinii care funcționează corect este extrem de importantă atunci când conduceți

Nu e niciodată indicat să conduceți cu suspensia deteriorate. Din moment ce va trebui să conduceți cu un control al direcției redus, va exista întotdeauna riscul să faceți un accident care vă poate pune viața în pericol și poate duce la reparații costisitoare.

Dacă vi se pare că suspensia nu e tocmai cum ar trebui să fie, ați face bine să apelați la un mecanic profesionist. Nu trebuie să vă lăsați siguranța în voia sorții.

Ce presupune reparația suspensiei?

Suspensia e alcătuită în principal din amortizoare care vă ajută să păstrați controlul mașinii și amortizează efectele denivelărilor asupra mașinii. Când vine vorba de repararea suspensiei unei mașini, mecanicul se va uita la aceste piese pentru a vedea dacă trebuie înlocuite sau nu.

Componentele sistemului de suspensie

Dacă unul dintre amortizoare trebuie înlocuit, cel mai bun mod de a proceda e să le înlocuiți pe toate astfel încât mașina să fie echilibrată. De asemenea, e important să folosiți piese de calitate, fie cele standard de la un producători fie unele de calitate superioară.

Importanța suspensiei la mașini 

Când treceți peste o denivelare, aceasta vă poate face mașina să sară. Amortizoarele sunt o parte vitală a suspensiei deoarece acestea vă mențin mașina pe drum. În loc ca mașina să sară ca o minge, acestea o mențin în contact cu solul pentru a reduce impactul. Dacă mașina sare prea mult, ea va pierde controlul accelerației, frânării și a direcției. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă asigurați că toate componentele sunt în stare bună.

Citiți următoarele articole: