MSM – Care sunt beneficiile și posibilele efecte secundare?

O privire de ansambul asupra MSM

MSM sau după cum mai este numit ca metilsulfonilmetan, este un compus organic sintetizat pentru a fi folosit drept supliment. În natură, se găsește în cantități mici în cereale, fructe și legume. MSM-ul care se găsește sub formă de pulbere și suplimente este un compus inodor și solubil în apă care asigură organismului o cantitate de sulf.

Sulful este important pentru numeroase funcții ale organismului. Acesta are nevoie de sulf pentru a sintetiza substanțe indispensabile, pentru a repara sau forma țesuturile conectoare, pentru a ajuta sistemul digestiv la absorția nutrienților din mâncare și pentru a metaboliza anumite alimente.

MSM - un prieten al corpului uman
Supliment articular Msm

Cu toate acestea, poate fi dificil să obținem o cantitate suficient de mare de sulf în organism. Unda dintre piedici este lipsa de fructe și legume din dieta modernă, ele având sulf natural. O altă piedică este cantitatea redusă de sulf din solul unde se cultivă aceste alimente, ceea ce limitează cantiatea de sulf pe care o pot absorbi plantele în timp ce cresc în pământ. Gătitul poate elimina sulful din produse. Toate acestea ne arată că dieta nu este o sursă suficient de bună pentru sulful de care avem nevoie.

MSM și beneficiile sale pentru sănătate

Cea mai des întâlnită utilizare pentru suplimentele MSM sunt pentru sănătatea articulară și pentru a reduce durerile asociate activităților fizice sau exercițiilor fizice. Fie că este o formulă combinată în care se folosește condroitină, MSM și glucozamină, creme cu MSM pentru piele sau produse cu MSM pentru băuturile de după efort fizic, principalul beneficiu al MSM este menținerea sănătății și flexibilității articulațiilor.

Video: Beneficiile MSM (Methylsulfonylmethane)

Îmbunătățește Flexibilitatea

În urma cercetărilor efectuate, MSM s-a dovedit a fi capabil să îmbunătățească flexibilitatea articulațiilor. Mai mult de atât, ajută la reducerea durerii la nivelul mușchilor și a pielii. Toate acestea îmbunătățesc flexibilitatea acestora deoarece rehidratează țesutul.

Curăță tenul pielii și îmbunătățește sănătatea acesteia

MSM este important pentru producerea de colagen. Ridurile și pielea întinsă, pielea crăpată sau uscată sunt toate rezultatul cantităților slabe de colagen din piele. MSM lucrează cu Vitamina C pentru a construi niște țesuturi sănătoase și noi. MSM (Vegamega)poate normaliza formarea de colagen și vă poate îmbunătăți radical sănătatea pielii.

Citiți următoarele articole: