Lucruri de știut despre suplimentele alimentare și cine poate beneficia de acestea

Există o mulțime de suplimente alimentare pe piață. Dar nu toată lumea poate beneficia de acestea. Deci, cine poate lua suplimente alimentare?

Suplimente alimentare – Ce sunt acestea?

Conceptul din spatele suplimentelor alimentare este, practic, acela de a furniza substanțe nutritive care s-ar putea să nu fie consumate în cantități suficiente. Uneori, suplimentele alimentare sunt cunoscute sub numele de suplimente nutritive sau dietetice. Suplimentele alimentare pot fi aminoacizi, minerale, vitamine, acizi grași și unele substanțe livrate sub formă de lichid, capsule, tablete și pilule.

Suplimentele sunt disponibile în diferite doze și în diferite combinații. Dar, doar o anumită cantitate de nutrienți este necesară pentru ca organismul să funcționeze, iar cantitățile mari nu sunt neapărat mai bune. În doză mare, alte substanțe pot avea efecte adverse și pot fi dăunătoare. Acesta este motivul pentru care suplimentele alimentare pot fi vândute legal, cu recomandări adecvate zilnice.

Cine poate beneficia de suplimente alimentare?

Suplimentele alimentare nu sunt un substitut pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Dietele care includ o mulțime de cereale integrale, legume, grăsimi sănătoase și proteine ​​adecvate trebuie să ofere toți nutrienții necesari pentru o sănătate bună. Majoritatea țărilor europene sunt de acord că mesajele destinate publicului larg trebuie să se concentreze pe o orientare dietetică bazată pe alimente. Suplimentele nu figurează în astfel de orientări, dar există anumite persoane sau grupuri de populație care ar putea solicita sfaturi despre suplimente chiar și atunci când consumă o alimentație adecvată.

În ciuda faptului că are un rol în sănătatea mai multor persoane, nu orice supliment alimentar este util pentru toată lumea. De fapt, pentru alții, nu este recomandat să luați suplimente speciale în anumite doze mari. Alte studii arată că multivitaminele pot contribui la un risc crescut de aporturi prea mari de nutrienți și s-a sugerat că multivitaminele trebuie formulate cu o mai mare atenție pentru aporturile de micronutrienți din alimente. Oamenii trebuie să fie atenți la citirea etichetelor și să se asigure că suplimentele alimentare sunt potrivite pentru ele.

De exemplu, pentru femeile însărcinate, suplimentele alimentare care conțin ulei de ficat de pește precum vitamina A pot fi dăunătoare și pot cauza defecte la naștere odată ce doza recomandată este depășită sau depășită într-o perioadă îndelungată de timp. Conform studiilor, a fost evidențiat faptul că fumătorii trebuie să fie atenți la mai multe suplimente, în special doza mare de beta-caroten.

Concluzie

Alte grupuri de populație sunt recomandate să ia suplimente speciale. Cu toate acestea, este important să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată. De asemenea, nu este recomandabil să luați diferite doze care depășesc ADR sau cantitățile zilnice recomandate. Dacă aveți îndoieli, asigurați-vă că consultați un dietetician sau un medic înainte de a alege orice suplimente alimentare.

Nu este înțelept să luați suplimente alimentare pe care le vedeți pe piață. Este important să solicitați ajutor de la medicul dumneavoastră dacă nu doriți să vă confruntați cu unele probleme de sănătate în viitor. Așadar, dacă vrei să beneficiezi de beneficiile suplimentelor alimentare, vezi că îl iei pe cel potrivit pentru sănătatea ta și experimentează diferența!

Citiți următoarele articole: