Este terapia de cuplu salvatorul casatoriilor?

Te-ai saturat de certurile cu partenerul tau tot timpul? Ai vrea sa te reconectezi cu partenerul tau la fel cum ai facut-o prima data cand te-ai indragostit? Esti ingrijorat ca relatia ta se va termina daca nu schimbi ceva? Daca aceste probleme suna familiar, atunci, probabil este timpul sa faceti o terapie de cuplu.

Timp de multi ani, aceasta forma de terapie, cunoscuta si sub numele de consiliere de casnicie, a fost folosita pentru a ajuta cuplurile sa-ti adreseze problemele si sa revina la zilele de glorie. Pana la urma, cine nu ar vrea sa se intoarca la momentul in care v-ati cunoscut si ati simtit scantei, fara problemele pe care le aveti acum?

Terapie de cuplu

Va reveni dragostrea cu ajutorul terapiei?

Cu ajutorul planului sau de actiune dovedit, consilierea de cuplu va poate ajuta sa creati tipul de relatie pe care il doriti. Cu toate acestea, actiunea este cuvantul cheie. Inseamna ca trebuie sa luati masurile necesare si sa puneti in practiva lucrurile pe care le-ati invatat in timpul terapiei astfel incat sa va puteti reinnoi relatia. Inseamna ca e nevoie de ceva munca si efort pentru a pune cap la cap puzzle-ul relatiei voastre. Bine ca folosind niste pasi simplu, puteti face acest proces mai usor ca niciodata.

Terapie de cuplu

Cuplurilor le lipsesc abilitatile necesare pentru a-si gasi calea printre problemele relatiei de cele mai multe ori. Asta nu inseamna ca ei nu mai vor ca relatia sa mearga. In schimb, nu au idee ce ar trebui sa faca ca sa functioneze. Indiferent daca iti place sau nu, oamenii nu sunt nascuti cu toata cunostinta si abilitatile pentru a face orice. Trebuie sa le inveti una cate una si acelasi lucru se aplica si relatiilor.

Unul din lucrurile esentiale pe care multe cupluri ar trebui sa le invete este controlarea emotiilor in asa fel in cat sa actioneze cum se cade. Cand sunteti suparat sau nervos, in loc sa va inchideti in voi sau sa va descarcati pe cineva, puteti lua cateva guri de aer si sa va alegeti cuvintele cu mare atentie. Ganditi-va la cuvintele pe care urmeaza sa le spuneti si la cum s-ar simti partenerul vostru. Ce fel de deznodamant vreti? Vreti sa va razbunati dupa ce partenerul v-a ranit sau ai vrea mai bine sa incercati sa rezolvati problema?

La ce sa va asteptati de la terapia de cuplu?

In realitate, poate fi putin dificil sa stii la ce sa te astepti. Fiecare terapeut are diferite metode si nivele diferite de experienta in rezolvarea problemelor voastre. De aceea este necesar sa cautati un terapeut cu care sa va simtiti confortabil. Ar trebui sa puteti discuta problemele voastre fara sa va simtit judecat sau terapeutul sa tina partea cuiva.

Daca alegi sa mergi pe acest traseu, exista si cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont. In primul rand, terapia poate fi putin scumpa si exista o mica sansa sa va rezolvati problemele cu doar o sesiune cu ajutor psihoterapeut. Asigurati-va ca sunteti gata sa scoateti niste bani. In al doilea rand, exista posibilitatea sa descoperiti lucruri despre partenerul dvs care ar putea sa va distruga relatia de tot. O terapie de cuplu poate uneori sa scoata in evidenta lucruri pe care ati vrea sa nu le stiti, asa ca pregatiti-va si pentru asta.

Citiți un articol despre acest subiect crema anti rid.

Suplimentele alimentare disponibile in farmacii includ vitamine, minerale, plante si preparate botanice, aminoacizi, enzime si multe alte astfel de produse. Citeste mai mult …

Citiți următoarele articole: