VR46 și Valentino Rossi

Echipa Sky Racing de la VR46 este o echipă deținută de nimeni altul decât Valentino Rossi. Valentino Rossi este un bine cunoscut motociclist de curse profesionist din Italia care s-a născut pe 16 februarie 1979 și a obținul titul de Campion Mondial MotoGP de câteva ori.

Cine este Valentino Rossi? 

Rossi este printre cei mai de succes motocicliști din istoria sportului. Numele lui apare în cele 9 Campionate Mondiale Grand Prix. Dintre acestea, în 7 a ajuns în premier class. El este și singurul motociclist din lume care a participat la mai mult de 400 de Grand Prix-uri. Dealungul carierei sale, Rossi a folosit numărul 46 atât pentru a concura cât și pentru a-și apăra titlul.

Cariera lui Rossi

După ce a ajuns în premier class în anul 2000, Rossi a câștigat Campionatul Mondial de 500CC în 2001, în 8 ore cu Suzuki și Honda. În 2002, a câștigat Campionatul Mondial MotoGP folosind o Honda. În 2003, seria de victorii s-a continuat cu campionatelele din 2004 și 2005 câștigate una după alta după care a plecat de la Honda și s-a alăturat la Yamaha.

A câștigat toate aceste titluri dominând competiția, aceste victorii fiind deja clare dinainte de runda finală. În 2006, a pierdut titlul datorită unui accident care a avut loc în turul final de la Valencia, titlul fiind câștigat de Nicky Hayden, fostul său coechiphier de la Honda. În 2007, Yamaha și Rossi nu au reușit să câștige contractul cu Casey Stoner și Ducati. Rossi a terminat pe locul trei, cel mai slab punct din cariera sa pe vremea aceea.

Abia în 2008 Rossi a reușit să își recâștige titlul după câteva dueluri strânse cu Stoner, cel care își apăra titlul. A reușit să își păstreze titlul până în 2009. Pierderea titlului și faptul că și-a rup piciorul i-au afectat cariera lui Rossi în anul 2010 și în sezonul din 2011, în cele din urmă el s-a hotorât să plece de la Yamaha și să plece la Ducati.

Rossi l-a înlocuit pe Stoner la Ducati. Stoner a reușit să câștige titlul pentru anul 2011 alături de Honda în timp de Rossi, pe de altă parte, a trebuit să îndure pierderea alături de firma din țara sa. În 2012 s-a confirmat că Rossi se va întoarce la Yamaha pentru sezoanele din 2013 și 2014 în urma a două sezoane fără victorii la Ducati.

După ce a revenit la Yamaha, a ajuns pe al doilea loc per total pe durata sezoanelor din 2014 până în 2016. Rossi a condus competiția pentru majoritatea sezonului din 2015 înainte ca Jorge Lorenzo, un coleg de echipă, să îl depășească în ultimul tur de la Valencia. Rossi a pierdut datorită penalizării controversate în urma confruntării sale de mai devreme din turul Malaiezian cu Marc Marquez, un motociclist de la Honda.

Echipa Sky Racing de la VR46

În acest moment, Rossi a încheiat un contract în care trebuie să concureze până la finele sezonului din 2020, la finalul căruia va împlini vârsta de 41 de ani. El este și deținătorul echipei Sky Racing de la VR46  din clasa de juniori care concurează în Moto3 și Moto2.

Luca Marini fratele vitreg din partea mamei a lui Rossi și el concurează momental pentru Echipa Sky Racing de la VR46 sezonul Moto2 din 2019.

Citiți și articolul următor: E o idee bună să folosesc covoare auto din cauciu?

Covoarele auto din cauciuc sunt pe piață de mulți ani însă puțin oameni își dau seamna că au o grămadă de avantaje față de cele tradiționale.

Citiți următoarele articole: